Kulutusluotot

Kulutusluotto voi olla hyvä vaihtoehto, jos sinulla on monta kallista pienlainaa, luottokorttivelkaa tai tarvitset nopeasti rahaa esimerkiksi lomaa, kodinkonetta tai kylpyhuoneen remonttia varten.

Tämän tyyppinen laina ei edellytä lisävakuutta toisen omaisuuden muodossa, kuten esimerkiksi asunto- tai autolainassa. Et myöskään tarvitse takaajaa, mutta siitä voi olla apua, jos sinulla on kanssavelallinen. Myös avo- tai aviopuolison tulojen merkitseminen lainahakemukseen on eduksi, vaikka tämä ei olisikaan kanssavelallisena. Mahdollisuutesi saada kulutusluottoa kasvavat, jos kotitalouden tulot lasketaan yhteen. Kulutusluotto eroaa luottokorttilainasta lainamäärän ja lainaehtojen perusteella.

Lainamäärä on tavallisesti 2 000–60 000 euroa, ja lainaehtojen mukainen todellinen vuosikorko 7–15 prosenttia, keskimäärin 11 %. Lainat ovat usein paljon kohtuullisempia kuin luottokorttilainat.

Kulutusluoton takaisinmaksuaika on useimmiten 1–15 vuotta. Kun valitset pitkän takaisinmaksuajan, lisäät myös kulutusluoton saantimahdollisuuksia.  

Mihin kulutuslainaa voi käyttää?

Periaatteessa voit käyttää rahat ihan mihin haluat.

Tässä muutamia esimerkkejä:

Suuri luottokorttivelka tai useita pieniä lainoja: Jos sinulle on kertynyt paljon luottokorttivelkaa tai sinulla on useita kalliita pienlainoja, ne kannattaa koota yhdeksi kulutuslainaksi. Luottokorttilainan todellinen vuosikorko voi olla jopa yli 30 %. Jos kokoat pienet lainat yhteen, todellinen vuosikorko voi laskea jopa 10 prosenttiin. Voit jakaa takaisinmaksun useammalle vuodelle, ja kokonaisuudessaan taloudenpito on paremmin hallittavissa.

Kodinkoneiden, kuten liesi, jääkaappi ja astianpesukone, elinikä on valitettavan rajallinen, ja usein ne hajoavat yllättäen ja väärään aikaan. Kylpyhuoneesta voi paljastua kosteusvaurio, tai rikot jonkin esineen, joka pitäisi saada korvattua nopeasti uudella. Näissä tilanteissa, jos sen hetkinen talous ei kestä ylimääräistä kulua, voi kulutusluotto olla toimiva ratkaisu.

Laina haetaan netin kautta, joten rahat maksetaan nopeasti. Jos esimerkiksi tarvitset rahaa laskuun, jonka eräpäivä lähestyy, eikä sinulla ole riittävästi rahaa, voit hakea siihen lainarahaa. Tai oletko löytänyt matkakohteen, mutta lomarahoja ei ole vielä maksettu?

 

Mitä vaaditaan, jotta saat kulutuslainan?

Kulutuslaina ilman vakuuksia

Kulutuslainoja myöntävä pankit edellyttävät kunnollista taloudenpitoa, esimerkiksi ilman maksuhäiriömerkintöjä. Lainanhaussa pankit haluavat usein tarkistaa luottotietosi.  

Kuten aiemmin mainittiin, lainaa haettaessa voi auttaa, kun ilmoitat avo- tai aviopuolisosi tulot, vaikka tämä ei olisi kanssavelallinen. Myös lainan takaisinmaksuajan kannattaa olla mahdollisimman pitkä. Lainan myöntämisen jälkeen päätät itse, haluatko maksaa lainan nopeammin takaisin, ja saat muutenkin joustavuutta kuukausieriin.

Täytä lainahakemus netissä huolellisesti, jotta se voidaan käsitellä mahdollisimman nopeasti.